HOOFDSTUK 18. CACAO EN BEREIDINGEN DAARVAN
AANTEKENINGEN
1.
Dit hoofdstuk omvat niet:
a) bereidingen voor menselijke consumptie bevattende meer dan 20 gewichtspercenten worst, vlees, slachtafvallen, bloed, insecten, vis, schaaldieren, weekdieren of andere ongewervelde waterdieren, afzonderlijk of tezamen genomen (hoofdstuk 16);
b) bereidingen en producten, bedoeld bij de posten 0403, 1901, 1902, 1904, 1905, 2105, 2202, 2208, 3003 en 3004.
2.
Post 1806 omvat suikerwerk dat cacao bevat en andere bereidingen voor menselijke consumptie die cacao bevatten, met uitzondering van die bedoeld bij aantekening 1 hiervoor.
AANVULLENDE AANTEKENINGEN (GN)
1.
De onder de onderverdelingen 1806 20, 1806 31, 1806 32 en 1806 90 in te delen goederen die als assortiment worden aangeboden, worden onderworpen aan een agrarisch element (EA) vastgesteld naar het gemiddelde gehalte aan van melk afkomstige vetstoffen, melkproteïnen, sacharose, isoglucose, glucose en zetmeel, berekend over het gehele assortiment.
2.
De onderverdelingen 1806 90 11 en 1806 90 19 omvatten niet producten die geheel zijn samengesteld uit één enkele soort chocolade.